Foto: Pixabay

WILLEMSTAD- Naar aanleiding van het voorstel van de Curaçaose LGBT beweging om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht, werden afgelopen dinsdag bij de Triangle in Otrobanda verschillende mensen uitgenodigd om hun mening over dit voorstel te geven en met elkaar in debat te gaan.

In het panel van het debat zaten: de voorzitter van de Curaçaose Vereniging van Christelijke Pastors Said Flores, Arubaanse oud-parlementslid en LGBT-activiste Desiree Croes, jurist Mirto Murray en de politicus Gassan Dannawi.

Thema’s die tijdens het debat centraal stonden waren de roep van de LGBT-beweging voor gelijke rechten van homoparen en de traditioneel christelijk evangelische visie daartegenover. Het panel boog zich over de vraag wat de Curaçaose wet en internationale verdragen hierover zeggen en de vraag of het thema in een referendum aan de bevolking moeten worden voorgelegd.

Door Kim Hendriksen