Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – Entrepreneurship kan werkeloosheid verminderen en maakt een land gelukkiger. Dat zeggen althans Farley Louwers, een van de organisatoren van Global Entrepreneurship week op Curaçao, en een van de keynote speakers, Gea Peper.

Deze week wordt wereldwijd de Global Entrepreneurship week georganiseerd. Sinds 4 jaar maakt ook Curaçao deel uit van dit initiatief waarin workshops en tools worden gegeven aan (startende) entrepreneurs op het eiland.

Louwers zegt dat entrepreneursship het antwoord kan zijn tegen werkeloosheid. “Als je je vaste baan kwijtraakt, ga dan niet gelijk overal solliciteren. Kijk naar de mogelijkheden als entrepreneur.” Volgens Peper, blijkt uit verschillende onderzoeken dat entrepreneurs gelukkig zijn dan mensen in loondienst, en dat een land waar veel entrepreneurs werken en wonen hoger scoren qua geluk:

Door Kim Hendriksen