Foto: Caribisch Netwerk

HILVERSUM – Zo’n veertig anti-Zwarte Piet demonstranten blokkeerden maandagochtend een aantal toegangswegen in de buurt van het NTR-gebouw. Onder de actievoerders zijn ook Antilliaanse Nederlanders.

“Met deze actie willen we onze eis kracht bij zetten: Zwarte Piet moet uit het Sinterklaasjournaal”, vertelt de Curaçaose Naomi Pieter uit Amsterdam. Vanavond zendt de NTR de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal uit.

Natasja Gibbs sprak demonstrant Naomi Pieter vlak na de demonstratie 

 Download audio

Een woordvoerder van de NTR laat weten ‘door verschillende journalisten te zijn benaderd naar aanleiding van de bezetting van de brug naar het Mediapark’. “In alle gevallen verwijzen wij naar onze Q&A op ntr.nl.”

Op de demonstratie van de actiegroep werd zowel ter plaatse als op sociale media gemengd gereageerd. “Door iets te proberen te forceren roepen ze meer weerstand op, dus minder sympathie”, schrijft John Kusters. Volgens Marjan Boelstra ‘vertraagt de NTR al jaren de afschaffing van Zwarte Piet’: “Daarom vertragen de actievoerders nu medewerkers van de NTR op weg naar hun werk.”

Brief van de actiegroep ‘NTR Komt niet over de brug’ – Foto: CN