Foto: Ninsee

AMSTERDAM – Toen de Curaçaose Fridi Martina in de jaren 70 aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans haar opleiding begon, was ze daar de allereerste afro-Caribische student. Ze werd met belangstelling maar ook met argwaan bekeken.

‘De tijden zijn inmiddels veranderd’, zeggen nieuwe studenten, ‘maar sommige dingen nog niet helemaal’. “Soms worden er nog steeds grappen gemaakt die voor mij als donkere student kwetsend zijn en dan wordt er gezegd dat we daar maar tegen moeten kunnen”, vertelt een student met afro-Caribische roots. Het hele verhaal van deze student hoor je in de nieuwe podcast van Caribisch Netwerk over het leven van Fridi Martina.

Luister naar de opmerkelijke verhalen over het bijzondere leven van Fridi Martina (1950-2014)

Natasja Gibbs dook in de geschiedenis van de legendarische Curaçaose actrice en theatermaker Fridi Martina. Alle verhalen en ontdekkingen zijn te horen in de podcast
Koninkrijkskwesties van NPO Radio 1.

Beluister deze podcast | Abonneer via iTunes

Oktober staat in het teken van de Black Achievement Month. Daarom brengt Caribisch Netwerk deze hele maand reportages over opmerkelijke historische personen uit het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk. Dat doet Caribisch Netwerk in samenwerking met het Radio 1 nachtprogramma Focus: iedere woensdagnacht van 02.00 tot 06.00 (NL tijd) op Radio 1.