Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – De eerste kwalificatiewedstrijd van de Concacaf Nations League was een groot succes voor Curaçao. Het elftal won met 10-0 tegen Grenada.

Tekst gaat verder na de video

Door Roelie van Beek

Na de eerste helft stond het 3-0, door doelpunten van Elson Hooi (ADO Den Haag), aanvoerder Cuco Martina (Stoke City) en Brandley Kuwas (Heracles Almelo). Na de rust werden nog zeven doelpunten gemaakt. De overwinning zorgde voor een groot feest bij de spelers.

Het team met bondscoach Remko Bicentini in het midden. Foto: Roelie van Beek.

Bondscoach Remko Bicentini blijft realistisch na de eerste overwinning. “Vaak zie je clubs verzwakken na een 10-0 winst. Maar nu begint het pas. We moeten zorgen dat we op dit level blijven. Wat we maandag hebben gedaan, moeten we volgende maand ook op de mat leggen. Dat is de grote uitdaging’’.

De volgende kwalificatiewedstrijd voor de Nations League speelt het Curaçaose team in oktober. Daarna in november en de laatste in maart volgend jaar.