Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – De politie heeft de horeca in de Nieuwstraat in Pietermaai verboden bands te laten optreden. Bezwaar van cafébazen met een vergunning voor livemuziek haalde niets uit. “De politie dreigde de vergunning in te trekken als de band zou spelen”, zegt Wim Boereveen van Mundo Bizarro.

door Roelie van Beek

Salsaminnend publiek kwam afgelopen donderdag tevergeefs naar Mundo Bizarro voor de wekelijkse Cubaanse avond. De band was op het laatste moment afgezegd. Twee conga’s stonden als stille getuigen op de lege dansvloer, een enkele klant had plaats genomen aan de bar.

Het verbod op livemuziek geldt behalve voor Mundo Bizarro voor alle andere horecagelegenheden in de Nieuwstraat, evenals voor Bar 27 aan het Waaigat.

Vergunning
“Wij hebben dezelfde vergunning als Mundo Bizarro”, zegt eigenaar Robbie Nieuwpoort. “Bar 27 is sinds drie en een half jaar een podium voor lokale bands. Als we een internationale artiest willen laten optreden, moeten we daar apart een vergunning voor aanvragen. En dat doen we dan ook.”

Wie verantwoordelijk is voor de verbodsmaatregel en dreiging tot intrekking van de restaurantvergunning is niet duidelijk: bij navraag wijst de politie naar MEO (Ministerie van Economische Ontwikkeling), en MEO wijst op zijn beurt naar de politie.

Geluidsoverlast
Omwonenden zouden bij de politie hebben geklaagd over geluidsoverlast. Een bewoonster van het appartementencomplex aan het Waaigat toont een stapeltje formulieren dat de politie aan de bewoners heeft uitgedeeld. Een van de documenten is bestemd voor het indienen van klachten. “Ik heb niets ingevuld, want ik heb geen overlast”, zegt de dame, die anoniem wil blijven.

Haar buurvrouw geeft aan, dat zij de actie op touw heeft gezet. “Ik heb veel van Mundo Bizarro door de vingers gezien, maar nu is het genoeg. Ik ben er klaar mee, met alle horeca in deze straat.” Ook zij wil anoniem blijven.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer heeft toegezegd uit te zullen zoeken in wiens opdracht het proces-verbaal is uitgevaardigd. Boereveen overweegt juridische stappen te nemen.