Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – Remko Bicentini, bondscoach van het nationaal voetbalelftal van Curaçao, ziet Curaçao voetballen tijdens de FIFA World Cup 2022, in Qatar.

“In 2026 veranderen de regels voor de wereldkampioenschappen, waardoor er meer landen aan het toernooi kunnen deelnemen”, zegt Bicentini. De organiserende landen zijn nu aan het bekijken of dit al mogelijk is in 2022. “Dat is in het voordeel van Curaçao. Als er een kans is op deelname, dan is het wellicht in Qatar.”

Door Roelie van Beek

De Curaçaose spelers gaan ervoor, ze proberen àlles te halen uit de korte periode dat zij betaald voetbal mogen spelen”, zegt Bicentini. “Als je kijkt naar de progressie van de afgelopen twee jaar: Caribisch kampioen geworden, deelname aan de GoldCup – voor ons betekende dat spelen op het niveau van het WK. En we hebben goed gepresteerd, ondanks verlies.”

Bagage
Het Curaçaose team heeft nog wat meer van die ‘bagage’ nodig, meent de bondscoach. “Hoe meer bagage, hoe makkelijker het straks is om grote toernooien te spelen. Het belangrijkste is dat je die drive hebt, de wil om alles uit jezelf te halen om te winnen voor een land. Ik denk dat wij in vier jaar tijd zo ver zijn en dit voor Curaçao gaan realiseren.”

Remko als commentator in de studio. Foto: Roelie van Beek

Bicentini is dezer dagen vaste gast bij TVDirect, dat op Curaçao de uitzendrechten heeft voor live-streaming van het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland.

Brazilië maakt volgens de lokale bondscoach een goede kans om het wereldkampioenschap voetbal te winnen. “Maar we mogen de Belgen niet onderschatten, die hebben een fantastische ploeg”, zegt Bicentini.