Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – Zo’n 200 potentiële modellen van alle leeftijden meldden zich aan voor de gratis open casting dag van Chicas Casting Agency op Curaçao. Iedereen die zich inschreef, mocht op de foto. Maar een aanmelding is geen garantie dat je ooit als model geboekt wordt.

door Roelie van Beek

“Helaas leven we nog steeds in een wereld waarin vooral blanke modellen aan de top staan”, zegt Marijn Bom, producer bij Chicas Casting. “Mensen vragen zich wel eens af of Chicas alleen blanke mensen boekt. Als wij een klusaanvraag krijgen, bijvoorbeeld kindjes tussen de 10 en 12, dan stellen wij alle kinderen uit die levensklasse voor. We kijken niet naar kleur of waar ze vandaan komen. De klant beslist welke kinderen het worden, daar hebben wij niets over te zeggen. Wij vinden het juist heel leuk als lokale mensen geboekt worden.”

De laatste jaren ziet Bom wel een verandering. “Klanten willen steeds vaker een mix van kleuren. Wij hopen ons steentje bij te dragen door veel lokale modellen in ons bestand op te nemen om voor te stellen aan onze klanten. Daar is een open casting dag zoals vandaag ideaal voor.”

Maar dan is er nog de kwestie van geld. “Het is als Curaçaos model lastig om internationaal door te breken. “Als je topmodel wilt worden, moet je castings doen in New York, Miami of Europa. In Curaçao is er geen budget om modellen te laten reizen. Dat maakt het lastig om wereldwijd bekend te worden.”