Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – Steeds meer winkels gaan dicht in Punda, het oude winkelhart van Curaçao. Het is overleven zeggen de winkeliers en ook het publiek gaat liever elders winkelen waar parkeren makkelijk en gratis is.

door Roelie van Beek

Ondernemers zoals Vijay Romera van WOW Cosmetic klagen dat de eigenaren van de winkelpanden teveel huur vragen.

Er is ook meer concurrentie van andere winkelcentra. Downtown Management Organization (DMO), die er voor de ontwikkeling van de binnenstad is, beaamt dit.

“Tien, vijftien jaar geleden was Punda de enige of bijna de enige plek waar je dingen kon kopen. Dus iedereen kwam hier om inkopen te doen. Nu is er natuurlijk heel veel concurrentie”, zegt directeur Carine Ghazzi.

Publiek weer krijgen
Veel winkelpanden staan leeg. Samen met de winkeliers en de eigenaren van de winkelpanden hoopt DMO met initiatieven als Punda Vibes toch weer leven in het winkelhart te blazen. Er zijn ook onderhandelingen met de pandeigenaren om de bovenverdiepingen te veranderen in appartementen.

Allemaal om meer winkelend publiek te krijgen. Want alleen de toeristen houden de stad nog levendig, zegt Punda-bezoeker Mila Cannister.