Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – Bij het dierenasiel in Parera geven ze deze weken puppy’s en poezen gratis weg. De Stichting Dierenbescherming kampt met geldproblemen en overbezetting.

“We hebben plek voor maximaal 60 honden, maar we hebben er nu meer dan 100 rondlopen”, zegt bestuursvoorzitter Gregory Berry.

Roelie van Beek in gesprek met Gregory Berry van Stichting Dierenbescherming

De stichting hoopt de sluiting van het asiel te voorkomen want als veel mensen een hond of kat komen uitkiezen, worden de kosten lager. Een hondje kost normaal gesproken 135 gulden maar is nu gratis af te halen.

Berry wil de overpopulatie van de honden op Curaçao veel krachtiger aanpakken: “Ik wil de straat op en strategisch de wijken afgaan om sterilisaties te doen. Eén keer 100 honden steriliseren heeft geen zin. De honden gaan door met paren en krijgen zes tot negen puppy’s. Het steriliseren moet op een continue basis gebeuren, daar willen we ons voor inzetten.”

“Met een dierenasiel vang je een probleem even op, maar het is geen structurele oplossing. We zijn nu op zoek naar sponsoren voor ons sterilisatieproject’.

Tot wanneer de dieren gratis kunnen worden opgehaald is nog niet duidelijk. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid adopties de komende tijd.