Foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – De grenzen tussen Venezuela en de ABC-landen zijn na ruim drie maanden weer open. Goed nieuws, vindt minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina. “Maar het land is in crisis. Hier zitten risico’s aan dus we moeten alert blijven.”

Elisa Koek in gesprek met minister Martina

Op Curaçao was de sluiting vooral voelbaar in prijzen van groenten en fruit, omdat dit niet meer kon worden ingevoerd. Ook de fruit-en groentenverkoop aan de Sha Caprileskade stopte doordat de Venezolanen geen groenten meer konden brengen.

Drijvende markt
De ‘drijvende markt’ aan de Sha Caprileskade was al ruim honderd jaar een belangrijk toeristische trekpleister. Begin maart vertrok het laatste bootje naar Venezuela om niet meer terug te keren. De overheid kondigde toen aan de barkjes open te stellen voor lokale verkopers. “Ik vind zelf dat we dit beleid moeten handhaven”, zegt Martina. “Maar, de situatie is wel gewijzigd dus we gaan dit woensdag bespreken tijdens de Raad van Ministers.”

Eerder gaf Martina aan eventueel op zoek te gaan naar een andere plek voor de Venezolaanse verkopers wanneer zij terug zouden komen.