Foto: Pixabay

PHILIPSBURG – Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) heeft dinsdag in antwoord op vragen van het Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) laten weten dat de hoge vergoedingen voor politici in Sint-Maarten zijn volledige aandacht hebben, maar dat het onderwerp toch een landsaangelegenheid is.

Van Raak heeft de hoge vergoedingen al eerder aan de kaak gesteld, maar politici in Sint-Maarten hebben zich tot nu toe niets aangetrokken van de kritiek. SP Kamerleden dragen een deel van hun salaris af aan de partij.

Een kamerlid in Sint-Maarten verdient 10,861 dollar per maand. Pogingen om de salarissen terug te draaien naar een meer acceptabel niveau zijn in het verleden allemaal stukgelopen.

Recentelijk steunde de St. Maarten Hospitality and Trade Association (SHTA) een oproep van parlementsvoorzitter Sarah Wescot-Williams om de salarissen met 30 procent te verlagen. Het verkiezingsprogramma van de kleine christelijke partij SMCP stelt een verlaging van 15 procent voor.

In het verleden hebben de parlementsleden Roy Marlin (12 procent) en Tamara Leonard (36.8 procent) en zelfs de huidige minister-president Leona Marlin-Romeo (5 procent) voorstellen gedaan, maar het parlement deed er elke keer het zwijgen toe.