Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – De driejarige Arubaanse Roshandrick Frans is nog steeds spoorloos. Los van enkele verklaringen van zijn moeder, zwijgt het drietal dat wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Roshandrick’s broer Rishandroh (5). Om alle verzamelde informatie te verwerken is de zoektocht kort gestaakt.

De moeder, stiefvader en grootmoeder worden ervan verdacht iets te maken te hebben met de dood van Rishandroh. De vijfjarige werd afgelopen woensdag met zwaar letsel opgenomen in het ziekenhuis en overleed vrijdag.

“Dat zij zwijgen is hun recht, maar dat betekent dat wij om hen heen het onderzoek moeten voortzetten”, aldus politiewoordvoerder Lito Laclé. Het Korps Politie Aruba (KPA) wordt geholpen door eenheden van de Koninklijke marine. Vanmiddag lastten waarnemend premier Otmar Oduber, minister van Justitie Andin Bikker en politiewoordvoerder Laclé met spoed een persbriefing in.

OM-woordvoerder Ann Angela meldt dat het onduidelijk is of Roshandrick nog leeft. Volgens minister Bikker moet het onderzoeksteam de kans krijgen om alle vergaarde informatie te verwerken, om zo de zoektocht naar de vermiste jongen te kunnen vernauwen. Eerder verklaarde minister Bikker aan de lokale pers dat meerdere mensen door de politie worden gehoord.

Twee maanden niet gezien
Geruchten op sociale media dat het jongetje dood is gevonden, kloppen niet, zegt minister Bikker. Vice-premier Oduber benadrukt dat de zoektocht niet is gestopt. Hij roept de bevolking op om informatie te blijven geven. Politiewoordvoerder Laclé bevestigt dat familie en vrienden aan justitie hebben gemeld dat zij de kleine Roshandrick al twee maanden niet hebben gezien.

Hulpdiensten, eenheden van de Koninklijke marine en vrijwilligers hebben de afgelopen twee dagen intensief naar Roshandrick gezocht. Er werden met name leegstaande gebouwen doorzocht, aan de hand van een tip. Vandaag werden ook huiszoekingen uitgevoerd door justitie. De lokale pers was gevraagd om niet met drones in de buurt te vliegen.

Stille tocht
In de late namiddag hielden burgers een korte stille tocht in San Nicolas. “Als Arubanen hebben wij nooit kunnen bedenken dat zo iets verschrikkelijks zou gebeuren in ons land”, verklaarde een van de organisatoren tijdens een toespraak.