ROTTERDAM – De leden van de de Sint-Maartense band Orange Grove organiseren donderdag een benefietconcert in de Rotterdamse poptempel Annabel. Met de opbrengst wil de band weeskinderen op het eiland helpen die door orkaan Irma dakloos zijn geraakt.


Door Natasja Gibbs en Ashley Kelly

Het huis waar de weeskinderen wonen, raakte vorige maand ernstig beschadigd door orkaan Irma. Het hele dak ligt eraf. Michael Maidwell (zanger) en Jacob Streefkerk (bassist) zaten op het moment van de orkaan zelf in Nederland. “We wilden meer doen dan alleen machteloos toekijken”, vertelt Jacob. “Want zo voel je je wel als je hier zit en je familie en vrienden daar.”

Aan het concert op 12 oktober doen onder andere ook Shirma Rouse, Kris Berry, Trafassi, Brainpower, TLM, Maikel X, Ziggi Recado, Kuenta i Tumba, Patrick Grayham en Elijah Waters mee. De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de weeskinderen van K1 Brittania Foundation op Sint-Maarten.