Foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – De tweede groep van het Rode Kruis Curaçao bestaande uit twaalf leden is zondagmiddag naar Sint Maarten vertrokken. De groep gaat ‘mass care’ verlenen aan de slachtoffers van orkaan Irma. “We gaan de eerste groep vervangen die vorige week naar Sint-Maarten is vertrokken”, zegt Soraida Luisa-Molina van het Rode Kruis Curaçao.

Samen met deze groep reizen ook vijf andere vrijwilligers mee. Dr. Caroline Saleh gaat in het ziekenhuis van Sint-Maarten assisteren bij de medische verzorging van de slachtoffers. “Indien nodig ga ik bij de mensen thuis medische zorg verlenen. Met name de psychologische hulp is heel erg nodig”, zegt dokter Saleh. Saleh zal samenwerken met dokter Izzy Gerstenbluth die al op Sint-Maarten is.

‘Mass care’ houdt in medische hulp, het verdelen van voedsel en spullen die onmiddellijk noodzakelijk zijn en het opruimen van de woningen van de slachtoffers van Sint-Maarten.


Door José Manuel Dias