Foto: Rode Kruis

HILVERSUM – NTR Caribisch Netwerk van de Nederlandse publieke omroep, doet vrijdag ook mee aan de nationale actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ op NPO 1.

De nationale Nederlandse televisiezender NPO 1 staat de hele vrijdag in het teken van inzamelingsacties voor Giro 5125 ten behoeve van de orkaanslachtoffers op Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. De hele dag zijn er korte updates, waarin te zien is hoe burgers in Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk de getroffen eilanden helpen.

Enorme verwoestingen
Vorige week werden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius getroffen door de verwoestende orkaan Irma. 91 procent van de huizen op Sint-Maarten raakten daardoor beschadigd of onbewoonbaar. Ook grote delen van Saba en Sint-Eustatius zijn verwoest, meldt het Rode Kruis en TNO. Op Sint-Maarten is de jacht op water volop gaande.

Benefietuitzending
Samen met de NOS verzorgt NTR Caribisch Netwerk interviews en reportages over de situatie op de getroffen eilanden en de hulpacties in het hele Nederlandse koninkrijk. Deze bijdragen zijn de hele vrijdag te zien tijdens de speciale benefiet-uitzending op NPO 1

Meedoen kan!
Indien u bij wil dragen aan de uitzending met een verhaal, een video of een hulpactie ten behoeve van Giro 5125 dan hoort de redactie graag van u via caribischnetwerk@ntr.nl. Ook als u bij de uitzending wil zijn.

De uitzending ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ vindt vrijdag live plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Aan het eind van de avond wordt de totale opbrengst bekend gemaakt.