Foto: Pixabay

EINDHOVEN – Twee extra vliegtuigen, waaronder één van de grootste transporttoestellen ter wereld, vertrekken vandaag richting Sint-Maarten met hulpgoederen en militairen. Dat meldt Defensie. 

Nederland zet voor het eerst de Boeing C-17 in voor noodhulp. Het enorme toestel is bijvoorbeeld in staat complete helikopters te vervoeren. Het vliegt eerst vanuit Hongarije naar Vliegbasis Eindhoven. Daar wordt het direct beladen en dan vertrekt vandaag nog richting Curaçao. De spullen gaan van daar per vliegtuig of schip naar het rampgebied.

Noodhulp van Defensie
Het vliegveld van Sint-Maarten kan weer worden gebruikt voor militaire hulp. Het marineschip en patrouilleschip hebben gisteren al mensen en materieel afgeleverd op het eiland. Beide schepen vertrokken gisteren direct weer om de volgende orkaan (José) te vermijden, laat Defensie weten. Op Curaçao halen beide schepen een nieuwe lading op.