Foto: The Daily Herald | Althea Merkman

ORANJESTAD – Het stoffelijk overschot van een 24 jaar oude Colombiaanse vrouw, die in het gezelschap van haar gewonde partner dood in haar woning op Sint-Eustatius werd aangetroffen, is voor autopsie naar Sint-Maarten overgebracht. De partner van Alexandra Gaviria is aangehouden op verdenking van moord/doodslag.

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart met de codenaam “Misty.” Na door de rechter-commissaris te zijn gehoord, is de verdachte naar het huis van bewaring op Bonaire gebracht. Een grote groep belangstellenden verzamelde zich bij het vliegveld om de verdachte te zien vertrekken.

De door geweld om het leven gekomen Alexandra Gaviria.

Grote schok
Op 5 juni, arriveerde Gaviria op Sint-Eustatius. Twintig dagen later werd zij dood in een woning aan de Blijdenweg in Concordia aangetroffen. Het misdrijf bracht een grote schok op het eiland teweeg. Het is de eerste moord op het eiland sinds augustus 2005, toen een 75-jarige vrouw door een groep overvallers in haar huis om het leven werd gebracht.

Gaviria’s partner J.C.S.S., geboren in 1978, wordt ervan verdacht de vrouw om het leven te hebben gebracht. Eerder op de avond had het stel een boottochtje rond het eiland gemaakt. Ook werden zij nog samen in een bar gesignaleerd.

Inzamelingsactie
Familie van de om het leven gekomen Colombiaanse vrouw zijn een inzamelingsactie onder inwoners van Statia gestart om het stoffelijke overschot naar Colombia te kunnen overbrengen. “Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld,” laat vriend van de familie, Santiago Otalora, weten.