Foto: The Daily Herald | Althea Merkman

ORANJESTAD – De politie op Sint-Eustatius heeft zondagavond op last van het Openbaar Ministerie een Colombiaanse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een vrouw.

Een huisgenoot trof de man en vrouw zondagmorgen vroeg gewond in hun woning aan. Bij aankomst van de politie bleek de vrouw overleden.  De gewonde man werd naar het medisch centrum overgebracht. Daar werd hij later door de politie aangehouden.

Toedracht
De identiteit en leeftijd van de man en het slachtoffer zijn nog niet bekendgemaakt. Ook is het nog niet duidelijk wat voor relatie de twee met elkaar hadden. Er werden geen mededelingen gedaan over de toedracht, en of de man wordt verdacht van moord, doodslag, of enig ander misdrijf. Rechercheurs zijn vanuit Bonaire ingevlogen om de zaak te onderzoeken.

Schok
De dood van de vrouw brengt een schok op het eiland teweeg. Het laatste geweldsdelict met dodelijke afloop op het eiland met maar 3500 inwoners vond op 29 augustus 2005 plaats.