Foto: Eva Vloon

WILLEMSTAD – Een groot deel van de Curaçaoënaars ging vrijdag voor de tweede keer binnen een half jaar naar de stembus. In totaal bracht 66,5 procent van de stemgerechtigden zijn stem uit. Dat is 0,1 procent minder dan vorig jaar.

Veel van de stemmers wisten al lang op wie ze hun stem zouden uitbrengen, maar er waren er ook genoeg die pas in het stemhokje de knoop doorhakten. Rond middernacht wordt de voorlopige uitslag van de verkiezingen verwacht.

Een reportage door Eva Vloon

Volgens een exitpoll van JCI IOBA gaat Partido MAN opnieuw met de winst naar huis, maar met twee zetels meer dan in oktober 2016: zeven zetels in totaal. De blauwe partij wordt volgens de exitpoll gevolgd door de gele partij, de PAR, met vijf zetels. De partij van Gerrit Schotte, MFK, staat op de derde plek, ook met vijf zetels.


Verslaggever Eva Vloon nam een kijkje bij een aantal stembureaus