Marinierskazerne op Aruba

Marinierskazerne op Aruba

ORANJESTAD – De 23-jarige marinier R.K is door de commandant van de Marinierskazerne Savaneta per direct geschorst en terug naar huis gestuurd. Hij werd vandaag door de rechter veroordeeld omdat hij op 6 februari een auto-ongeluk veroorzaakte en het slachtoffer hulpeloos achterliet.

“Het is einde verhaal voor hem op Aruba”, laat Maartje van der Maas van de Koninklijke Marine weten. “Of K. zijn loopbaan bij Defensie mag voortzetten moet blijken uit de toetsing van de Krijgstucht in Nederland.”

Feestje
K. reed op 6 februari rond half 10 ’s avonds vanaf een feestje bij strandbar Moomba naar huis. Hij negeerde de rode stoplichten op het kruispunt van de Sasakiweg met Palm Beach. Bij het tweede stoplicht kwam K. in botsing met een tegenligger. De auto van de tegenligger werd hard geraakt en kwam op zijn kant te liggen. Naar eigen zeggen raakte hij in paniek. In plaats van eerste hulp te verlenen, ging hij ervandoor.

Even later parkeerde hij de auto en liet zich door een taxi naar de marinierskazerne brengen. Pas de volgende ochtend meldde hij het incident bij de marechaussee. Het afnemen van een blaastest had toen geen zin meer omdat er teveel tijd verstreken was.

Schadevergoeding
De rechter veroordeelde K. vandaag tot 210 uur taakstraf, een geldboete van 230 euro en een rijontzegging van vier maanden. K. moet het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1200 euro betalen. Het slachtoffer liep nekletsel op maar is weer op de been. K. zelf bleef ongedeerd.

Door Jackeliene Geeve