Het gestolen schilderij 'Vivero', van de Bonairiaanse kunstenaar Hellouisa Sint Jago.

Het gestolen schilderij ‘Vivero’, van Hellouisa Sint Jago.

De politie in Alkmaar is nog steeds op zoek naar het schilderij ‘Vivero’ van de Bonairiaanse kunstenaar Hellouisa Sint Jago, dat vlak voor de jaarwisseling in het Alkmaar Medisch Centrum is gestolen. De kunstenaar zegt niet meer te kunnen functioneren sinds de kunstroof.

De Caribische gemeenschap in Nederland geeft massaal gehoor aan de oproep van Hellouisa Sint Jago om haar vermiste kunstwerk via de sociale media op te sporen.

Expositie
Het gestolen schilderij maakte onderdeel uit van haar 25 schilderijen die in januari in het Alkmaar Medisch Centrum te zien zijn. Het schilderij van 40 bij 50 centimeter wilde ze eigenlijk niet meenemen in de expositie. Het doek was speciaal voor haar nichtje Jackelina (10) gemaakt, waarmee ze een hechte band heeft.

Op het schilderwerk zijn onder andere Caribische vissen en een dolfijn afgebeeld. “Ze zag het schilderij toen het nog niet klaar was en ze was op slag verliefd. Ze vertelde hoe mooi ze het vindt, omdat ze later dolfijnentrainster wil worden”, aldus de Bonairiaanse.

De Bonairiaanse kunstenaar Hellouisa Sint Jago.

Sint Jago is bekend vanwege haar gebruik van veel felle kleuren en witte stippeltjes. Enkele van haar kunstwerken waren onder meer tijdens exposities in Duitsland en Zuid-Korea te zien

Pijnlijk
Vlak voor de jaarwisseling krijgt Sint Jago het slechte nieuws van het Alkmaar Medisch Centrum te horen tijdens een diner. “Dit is zo ontzettend pijnlijk voor een kunstenaar, vooral omdat het één van mijn favoriete werken is. Toen ik mijn kleine nichtje moest vertellen dat het weg is, had zij tranen in haar ogen. Ik ben er zelf nog steeds kapot van en ik lig er ook wakker van, want ik ben bang dat ze het schilderij vernietigen uit angst om betrapt te worden”, vertelt de geëmotioneerde Hellouisa Sint Jago.