Kinderoorden Brakkeput dominoDEN HAAG – Binnen een jaar moet er een plan liggen om de kinderrechten in het Koninkrijk te verbeteren. Een Taskforce Kinderrechten moet dit plan gaan maken.

Dit zei minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties vandaag tijdens een debat over de Koninkrijksconferentie in de Tweede Kamer.

“Ik ben blij om te zien dat alle landen in het Koninkrijk kinderrechten belangrijk vinden”, aldus Plasterk. Unicef constateerde in 2013 dat het niet gaat met de rechten van kinderen in het Koninkrijk. De Nederlandse politiek ziet graag dat gezamenlijk aan het verbeteren van de positie van kinderen gewerkt wordt. Een Taskforce gaat daar nu mee aan de slag. Kinderrechten staan ook op de agenda van de Koninkrijksconferentie die 2 april op Aruba plaatsvindt.

Door Jamila Baaziz