ARNHEM (ANP) – Een bedrijf in Arnhem zou een sollicitant voor een stageplek hebben afgewezen op grond van zijn huidskleur.

De man in kwestie kreeg vermoedelijk per ongeluk een e-mail met daarin de tekst “Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (n*ger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz.”.

De kwestie is onder meer wereldkundig gemaakt door Ixora Balootje, een Rotterdamse politica die actief is voor de ChristenUnie. Zij plaatste op haar Facebookpagina een screenshot van de bewuste e-mail. De afgewezen sollicitant is familie van Balootje. Hij is de stiefbroer van haar nicht en heet Jeffrey Koorndijk.

Het bedrijf heeft via regionale omroep Omroep Gelderland laten weten:  “We hebben een grote fout gemaakt. Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme’.” De medewerker die de e-mail heeft verstuurd, zou inmiddels talloze bedreigingen aan zijn adres hebben ontvangen. Dat gebeurde nadat zijn naam en telefoonnummer op Facebook openbaar waren gemaakt.

Of de afgewezen sollicitant aangifte heeft gedaan van het vermeende racisme, wilde de politie niet zeggen. Het beleid is dat er geen informatie meer wordt gegeven over aangiften, liet een woordvoerder weten.