Foto: Caribisch Netwerk

Het bereiken van 100 jaar is een mijlpaal. Op Aruba is Titi Tromp dat nog net niet maar desondanks al een levende legende. Zozeer dat een museum haar oude keuken heeft opgenomen in de collectie.

In deze aflevering van Expeditie Nederland staan gesprekken met deze bijzondere eeuwelingen centraal. Op Aruba gaat Patricia Cronie langs bij Titi Tromp. Ze woont in een traditioneel Arubaans kunuku-huis van meer dan honderd jaar oud en heeft onderdelen uit haar keuken aan het museum geschonken.


Cushina di titi staat in het museum Fort Zoutman in Oranjestad. Normaal zijn mensen uit het museum niet meer in leven, maar voor Titi heeft het museum een uitzondering gemaakt.


Expeditie Nederland
In het televisieprogramma Expeditie Nederland werken de regionale omroepen én het Caribisch Netwerk samen. Elke week is er een thema dat door vier regionale omroepen wordt ingevuld. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een beeld gegeven van het Koninkrijk als geheel.