Foto: NTR

Wat is erger dan het niet kunnen zien van jouw kind? In de documentaire Mijn vader, mijn dochter (NTR, NPO 2) gaat een vader naar Bonaire om na jaren weer een van zijn dochters te kunnen zien. 

Foto: NTR

Jaarlijks verliezen in Nederland na een scheiding zo’n 5.000 kinderen het contact met één van de ouders, voornamelijk met de vader. Pavan Marhé maakt een persoonlijke documentaire die de impact hiervan laat zien op de ouders en de kinderen.

Als kind heeft filmmaker Pavan jarenlang het verdriet bij zijn vader gezien van het gemis van zijn 2 dochters. Nu er sinds een paar jaar weer contact is met de oudste dochter Tara, neemt Pavan in de documentaire zijn vader mee naar Bonaire om haar op te zoeken en de familiebanden aan te halen. Daar ontdekken ze dat het trauma van het gemis groter is dan ze dachten.

Uitzending bekijken

De documentaire Mijn vader, mijn dochter is zondag 29 oktober 2023 om 16.25 uur/Nederland en 11.25 uur/Cariben te zien bij de NTR op NPO 2.