Foto: Berber van Beek

WILLEMSTAD – Nog te weinig mensen op Curaçao weten dat er op het eiland zelf duurzaam voedsel wordt geproduceerd. Twee inwoners proberen met het project the Hidden Green Movement daar verandering in te brengen. 


Verslag door Kim Hendriksen

De bedoeling is dat je in een supermarkt straks meteen kunt zien welke landbouwproducten uit Curaçao komen. “Met zo’n beeldmerk kan je heel makkelijk kiezen voor lokale producten”, vertelt Reina Keijzers-Bouma. “Daarmee steun je de Curaçaose gemeenschap.”

Fotograaf Berber van Beek – die zelf duurzaam voedsel produceert – maakt op dit moment foto’s van verschillende boeren op het eiland. Een jaar lang zullen ze online en in kranten ‘in de spotlights’ worden gezet. “Overal. Ook in de supermarkten gaan we bekendheid aan de boeren geven.”

Voor het project hebben de initiatiefnemers in de afgelopen maanden donaties gekregen van verschillende mensen, bedrijven en het Prins Bernhard Fonds.

Blijf op de hoogte van nieuwe initiatieven op de eilanden. Abonneer dan net als anderen ook op de nieuwsbrief van Caribisch Netwerk.