Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – Niet naar een evenement kunnen als je niet volledig gevaccineerd bent. Sinds deze week is deze regel ingegaan op Curaçao. Ergens een drankje doen? Of een sportevenement bezoeken op een locatie waar meer dan honderd mensen bijeenkomen of waar gedanst wordt? Zonder QR-code is dat sinds deze week niet meer mogelijk.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Kim Hendriksen

De Curaçaose overheid heeft onlangs bekend gemaakt over te gaan op de invoering van de QR-code. Deze code kan online aangevraagd worden als je volledig gevaccineerd bent of met een herstelbewijs wanneer je al Covid hebt gehad. Ook Nederlanders kunnen met hun Nederlandse QR-code naar feesten.

Maar heb je je vaccinatie deels op Curaçao gehaald en deels in het buitenland, dan kun je nog geen QR-code krijgen en word je dus geweigerd. Net als toeristen uit niet-Europese landen.
We vroegen verschillende Curaçaoënaars wat zij van dit beleid vinden.