Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – De Curaçaose atleet Liemarvin Bonevacia heeft de achtste plek behaald bij de finale op de 400 meter sprint op de Olympische Spelen in Tokyo. De 32-jarige sprinter is de eerste Nederlander die een olympische finale op de 400 meter wist te bereiken.

Op Curaçao is een groot deel van zijn familie bij elkaar gekomen om samen de wedstrijd te kijken. Het hele huis is versierd en overal hangen foto’s van de sprinter. Het is nog vroeg in de ochtend als zijn familieleden zich donderdag 5 augustus voor de televisie verzamelen om naar de wedstrijd te kijken die pakweg een minuutje zal duren.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Kim Hendriksen

Het is de derde keer dat Bonevacia meedoet aan de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen van 2012 deed hij mee als onafhankelijk deelnemer, omdat de Nederlandse Antillen na de ontmanteling in 2010 niet langer als zelfstandig lid erkend werden door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Sinds 2016 komt hij uit onder de Nederlandse vlag. Zowel in 2012 als in 2016 strandde Bonevacia in de halve finale.
Morgen (vrijdag) komt Bonevacia weer in actie. Dan doet hij mee in de estafetterace op de 4×400 meter.