Foto: Marit Severijnse

KRALENDIJK – Hoewel Bonaire in juli al de grens weer opende, zijn er nog steeds koppels die gescheiden leven door de coronacrisis. Zoals Tadzio Bervoets en Michelle McNaught die dit jaar eigenlijk zouden trouwen.

reportage van Marit Severijnse

“Ik heb mensen gezien die bruiloften hielden via Zoom, maar ik weet nog niet of dat is wat we willen”, zegt Bervoets. Zijn vriendin Michelle is Jamaicaanse. Ze zagen elkaar voor het laatst in januari. “Met nieuwjaar, niet wetende dat dat de laatste keer zou zijn”, vertelt Bervoets. Het ergste is volgens het stel de onzekerheid. “Er is geen datum om naar uit te kijken.”

Jeugdliefde
Marc van Swoll en Jessica Monet Lee zijn oude jeugdliefdes die elkaar vijf jaar geleden weer hebben gevonden. In de zomer verblijft Marc een half jaar bij Jessica die in Oakland woont. In de winter komt zij voor een halfjaar mee naar Bonaire.

Maar door de coronacrisis loopt dat even anders. “Behalve onze dagelijkse Facetime calls, hebben we elkaar al meer dan zeven maanden niet gezien”, zegt Van Swoll.

Toch hebben ze het geluk dat er aan die periode een einde komt; deze maand kunnen ze elkaar weer zien. Van Swoll vliegt dan via Aruba naar California. “Ik heb heel veel zin om haar weer te zien, maar ik ben ook bang. Het is daar nu heel moeilijk met corona. Zelf ben ik een astmapatiënt, dus ik moet ook heel voorzichtig zijn.” Hij moet eerst in quarantaine voordat hij Jessica weer in zijn armen kan sluiten.