Foto: Ieder jaar vloeien de tranen bij het afscheid van de kinderen

WILLEMSTAD – Minder Curaçaose jongeren dan vorig jaar zijn naar Nederland vertrokken om daar een studie te gaan volgen. Zo’n 181 aankomende studenten zijn, na enige vertraging, met de KLM naar Schiphol gevlogen.

Vanwege de coronacrisis was de vertrekhal afgesloten voor bezoekers. De bursalen – zoals vertrekkende Caribische studenten worden genoemd –  moesten buiten voor de deur al afscheid nemen van familie en vrienden.

Vorig jaar gingen nog aanzienlijk meer nieuwe studenten naar Nederland om een studie te volgen. 264 bursalen vertrokken toen via de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC). Ook vertrokken zo’n 150 jongeren naar Amerika en Canada om te studeren, wat dit jaar niet mogelijk is door de coronacrisis.


Reportage door Kim Hendriksen