Foto: Pixabay

DEN HAAG – Curaçao krijgt opnieuw meer tijd om tot een deal te komen met Nederland over hoe de begroting van het eiland weer op orde te krijgen. Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) is positief gestemd.

Staatssecretaris Knops na afloop van de Rijksministerraad

Download audio

Staatssecretaris Knops heeft ‘de hoop en de verwachting’ dat er volgende week een samenwerkingsakkoord klaarligt. De Curaçaose regering kan dan rekenen op ‘steun vanuit Nederland’ om de ‘zorgwekkende’ economische en financiële situatie te verbeteren.

“We zijn in goed gesprek met Curaçao. Het heeft langer in beslag genomen dan ik gehoopt had. Maar volgende week hebben we een extra Rijksministerraad”, aldus Knops.

Het was de bedoeling dat er uiterlijk vandaag een akkoord zou liggen. Wat de obstakels zijn waardoor de deal nog niet is beklonken? “Ik ga niet in het openbaar zeggen wat de problemen zijn”, is de reactie van Knops. “Maar er ligt onvoldoende op dit moment om een overeenkomst te tekenen.”

Of Curaçao daadwerkelijk aan een zogeheten ‘aanwijzing’ ontsnapt door een samenwerkingsakkoord met Nederland te sluiten, blijft nog onduidelijk.

Vrijdag na afloop van de Rijksministerraad is staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) positief gestemd over mogelijk akkoord met Curaçao. – Foto: John Samson