Foto: Sharina Henriquez

ORANJESTAD – “Als je kijkt wat er nu gebeurt, dan heb je mensen met hetzelfde potentiële gedrag als wat in de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust is gebeurd. We moeten hier staan voordat het zo erg wordt.”

Met onder meer deze vergelijking roept oppositieleider Mike Eman (AVP) mensen op om te blijven protesteren tegen de huidige coalitie-regering. Vrijdag gaven tussen de twee- en driehonderd mensen daaraan gehoor.

Tekst gaat verder onder de video
Door Sharina Henriquez

Terwijl de meeste mensen boos zijn over de belastingverhogingen die het leven duur maken, benadrukken de politici van de groene partij AVP vooral politieke vervolgingen en intimidatie.

De coalitieregering zelf legt de schuld van de belastingen bij Eman. Het geld zou nodig zijn om de schuld door de twee Eman-kabinetten van 2009 tot en met 2017 af te lossen. Aruba’s schuld verdubbelde toen naar meer dan 4 miljard florin (ruim 2 miljard euro).

“Nonsens dat ik de schuld heb dat mensen nu zoveel belasting moeten betalen. Want waarom heeft de overheid de onkosten met 100 miljoen laten oplopen. En dan zou je ook niet al die families Croes, Oduber (familieleden van de huidige premier en ministers) in de overheid hebben, meer dan 20 miljoen extra aan personeel. Dus dat is weer een andere leugen”, reageert Eman die ook een manifest met eisen aan de regering overhandigde.

Na afloop concludeert hij al dat het bestuur niet luistert naar ‘de behoeften die de bevolking heeft voor een nieuwe verkiezing’. “We gaan door met protesteren”, aldus Eman.