Foto: Caribisch Netwerk

AMSTERDAM – “De Nederlandse media besteden wel uitgebreid aandacht aan de eilanden als het gaat om corrupte politici, maar niet als het gaat over de schrijnende situatie in de Caribische gemeenten van Nederland.”

De Statiaanse Urisha Blake uit Rotterdam en de Bonairiaanse Alfrida Martis uit Amsterdam zijn het zat en trekken aan de noodbel. Ze willen meer aandacht voor armoede en ongelijkheid op hun eilanden: de Caribische gemeenten Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

Door Natasja Gibbs

Naast media-aandacht willen Urisha (docent Engels) en Alfrida (student) ook naar het Binnenhof, alleen hebben ze niet dezelfde plannen en oplossingen. De één wil totale onafhankelijkheid terwijl de ander vooral dezelfde rechten wil als alle andere Nederlanders in het Nederlands Koninkrijk. Ook denkt de één aan protesteren terwijl de ander nog hoopt op een dialoog.

Hun hele verhaal over wat er allemaal echt speelt in de Caribische gemeenten van Nederland hoor je in de nieuwe podcast van Caribisch Netwerk en NPO Radio 1.

Luister naar de verhalen over armoede en ongelijkheid in het Nederlands Koninkrijk

Natasja Gibbs duikt samen met de Bonairiaanse Alfrida Martis en de Statiaanse Urisha Blake in de situatie op hun eiland. Ook kijkt ze met hen naar de toekomst in de podcast Koninkrijkskwesties van Caribisch Netwerk en NPO Radio 1.
Beluister deze podcast | Abonneer via iTunes