Foto: Pixabay

WILLEMSTAD – Schoolresultaten kunnen tegenvallen en veel spanningen in de familie zijn vaak voorkomende problemen in gemengde gezinnen. Door deze onderwerpen bespreek – én behandelbaar te maken kunnen scheidingen voorkomen worden.

Sociaal werkster en jongerencoach Hayley Reinita heeft tijdens een seminar voor gemengde gezinnen,verschillende tactieken behandeld om spanningen in huis te voorkomen of te verminderen.

Hayley Reinita in gesprek met Dulce Koopman

Hayley Reinita legt uit dat het vinden van een goede balans tussen de verschillende relaties essentieel is. Het betreft onder andere de band en communicatie tussen de biologische ouder met zijn of haar partner, tussen de biologische ouders met hun kinderen en de relatie met de ex van de huidige partner. Het is een ingewikkeld proces, welke vereist dat er geleidelijk aan gewerkt wordt,volgens Renita.