Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – De zesde editie van de Curaçao Gay Pride is vol aan de gang. Vijf dagen lang worden activiteiten en feestjes georganiseerd rondom het event. Lysandro en Emiel zijn vanuit Nederland speciaal voor de Gay Pride naar Curaçao gekomen.

Tekst gaat verder na de video

Door Roelie van Beek

Lysandro is geboren op Curaçao maar verhuisde op zijn 23ste naar Nederland, waar hij toch meer zichzelf kon zijn. “Ik ben naar Nederland vertrokken, in Amsterdam werd ik veel meer geaccepteerd zoals ik was.”

Foto: Roelie van Beek.

Toch zien Lysandro en Emiel verbetering in homo-acceptatie in Curaçao. “Je merkt dat het vooruit gaat. Je ziet steeds meer regenboogvlaggen, het wordt steeds meer geaccepteerd. Daarom is de Pride Walk ook zo belangrijk. Dan kunnen we laten zien dat we gewoon gezellige mensen zijn die een leuk feestje willen vieren. Liefde is liefde!”

De Gay Pride duurt nog tot en met zondag 30 september.