Foto: Roelie van Beek

WILLEMSTAD – De LGBT-gemeenschap van Curaçao deed een grote aankondiging tijdens de opening van de zesde editie van de Curaçao Gay Pride. De lokale organisaties FOKO Curaçao, Igualdat Kòrsou en Curaçao Gay Pro hebben een wetsvoorstel overhandigd aan de vicevoorzitter van het parlement Giselle Mc William dat het mogelijk moet maken dat gay koppels kunnen trouwen op Curaçao.

Tekst gaat verder na de video

Door Roelie van Beek

Het heeft lang genoeg geduurd, vindt secretaris van LGBT organisatie FOKO, Mario Kleinmoedig. “Onze grondwet garandeert gelijke rechten voor iedereen. Homo’s moeten ook kunnen trouwen. Wij zijn nu een campagne begonnen om dit voor elkaar te krijgen.”

Mario Kleinmoedig over wat het wetsvoorstel inhoudt en wat het voor hem betekent

Parlementariër Giselle Mc William juicht de actie toe: “Ik vind het geweldig. Het laat zien dat democratie levend is op Curaçao. Dat initiatieven niet alleen vanuit het parlement of de overheid kunnen komen, maar ook van het volk zelf.”

Giselle Mc William (links) ontvangt het wetsvoorstel. Foto: Roelie van Beek.

“Iedereen heeft het recht om een wetsvoorstel in te dienen”, zegt Mc William. “Ik ga er alles aan doen om deze groep te helpen, want zij horen er ook bij.”