Foto: Jean Mentens

PHILIPSBURG – De grote nood helpen lenigen, thuis de schade opmeten en de rommel opruimen, dat is waar mensen nu mee bezig zijn. De kleinere straten liggen nog vol wrakstukken maar de doorgaande wegen zijn nagenoeg opgeruimd, dat helpt.


Door Jean Mentens

Maar we zijn er nog lang niet: Alberto ‘Chos’ Romero, de directeur van de Central Bank van Curaçao en Sint-Maarten heeft vanmiddag op het door Irma geteisterde eiland een voorlopige raming ontvangen van wat het herstel van de schade gaat kosten. Dat komt neer op 2,5 miljard dollar.

Verzekering
Corinne Dijkhoffz prijst zich gelukkig dat het dak van haar huis is blijven vastzitten, want na inspectie met drones is komen vast te staan dat 90 procent van de gebouwen op Sint-Maarten geen dak meer heeft of ernstige schade aan het dak heeft opgelopen. Ze rekent er op dat de verzekering snel uitbetaalt. “Maar laat ons maar eerst zorgen dat het eiland weer functioneert”, zegt ze, “onze persoonlijke sores komt later wel in orde.”


Door Jean Mentens