Foto: Defensie

DEN HAAG – Op Sint-Maarten zijn twee doden gevallen door orkaan Irma. Er zijn 43 gewonden, van wie elf ernstig. Dat maakte minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties) bekend tijdens een persconferentie vrijdag. 

Donderdag was er nog sprake van één dode en ‘enkele gewonden’ aan het Nederlandse deel van Sint Maarten. Een van de doden is volgens Plasterk ‘waarschijnlijk een natuurlijke dood overleden.’

Patiënten naar Aruba, Curaçao
Een aantal patiënten die al in het ziekenhuis lagen, bijvoorbeeld in Intensive Care, worden overgebracht ‘door een civiele organisatie’ via Sint Eustatius naar Curaçao. Er zijn ook ongeveer 65 dialysepatiënten op Sint-Maarten die regelmatig aan een dialyse-apparaat moeten. De vijftien meest acute patiënten gaan vrijdagavond met een vliegtuig van de kustwacht naar Aruba. De andere vijftig dialysepatiënten vertrekken morgen met de luchtmacht.

Franse kant stelt aantal doden bij
‘Het Franse deel van het eiland stelt het aantal doden naar beneden bij naar vier. Ook op Barbuda (1), het Britse eiland Anguilla (1) en op Puerto Rico (3) kwamen mensen om het leven.