Foto: Dulce Koopman

WILLEMSTAD:- Bethesda is vastbesloten om binnen de vijf jaar te veranderen in een ‘Verpleeghuis Plus’ en wil een voorbeeld worden voor het hele Caribisch gebied.

Dit goede voornemen is gemaakt nadat een paar maanden geleden Bethesda slecht werd beoordeeld in een onderzoek door een team van vijf personen.

Gershi Rodriguez Pereira, inspecteur Volksgezondheid, legt uit dat er indertijd in het buitenland naar een geriatrie specialist is gezocht om het onderzoek te leiden want Curçao beschikt zelf niet over deze expertise.

Oude directie onslagen

De slechte resultaten zorgden ervoor dat op verzoek van de Gezondheidsinspectie, het Hof de oude directie heeft ontslagen en een nieuwe directie voor Bethesda heeft aangesteld.

Ondertussen heeft Bethesda onlangs een familiedag gehouden. Dat is onder andere gebeurd met de bedoeling het slechte imago van Bethesda in de gemeenschap te verbeteren.

Dulce Koopman sprak met Liezelot de Palm

Liezelot de Palm

Bethesda gaat onderzoeken hoe ze beter kunnen aansluiten bij de behoeften van de individuele cliënt. Liezelot de Palm geeft toe dat er misschien zaken zijn die al verscheidene jaren verkeerd gaan.

De nieuwe directie van het verzorgingshuis stelt de patiënt centraal: “Dit wordt het volkomen vernieuwde Bethesda, waar we op de cliënten focussen en de basiszaken leveren die ze nodig hebben.”

“Bethesda krijgt een volkomen nieuw imago”, belooft Liezelot de Palm.