Luis Cano tweede van rechts geflankeerd door de ministers van Arbeid en Toerisme - foto: Sharina Henriquez

Luis Cano tweede van rechts geflankeerd door de ministers van Arbeid en Toerisme – foto: Sharina Henriquez

ORANJESTAD – De aantrekkingskracht van Aruba voor Venezolaanse zakenlui blijft toenemen. Gisteren was het startsein voor de bouw van een nieuw zakenhotel van 116 kamers naast de luchthaven van Aruba.

Het gaat om een eerste fase met een investering van ruim 30 miljoen dollar die in september 2018 klaar moet zijn. Dat zegt de Venezolaanse ondernemer Luis Cano, die al tien jaar zaken doet op Aruba. Het terrein stond al vele jaren in de verkoop maar er was geen interesse.

Luchthavendirecteur Jim Fazio is blij dat er daar nu eindelijk wordt ontwikkeld. “De wens voor een nieuwe commerciële zone bij de luchthaven is een grote stap dichterbij gekomen.”

Sinds 2013 heeft Aruba geen nieuw hotel erbij gekregen. Eerdere pogingen mislukten vanwege gebrek aan financiering door een lokale projectleider dan wel omdat een grote Spaanse investeerder zich terugtrok door de opstarting van de raffinaderij.

Focus op zakenmensen
Het zakenhotel Hyatt Place en de volgende fase om tot een nieuw commercieel en zakelijk centrum te komen is volgens Cano bedoeld voor het groeiend aantal zakenlui uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. “Zeker ook voor zakenmensen die op doorreis zijn van en naar Nederland.”

Door Sharina Henriquez