Jongeren doen al jaren mee aan de honkbalweek – foto: Deya Mensche

Jongeren doen al jaren mee aan de honkbalweek – foto: Deya Mensche

WILLEMSTAD – Voor honkballers Diegomar Markwell en Ozzie Albies, staan de kinderen centraal tijdens de honkbalweek. Dit is één van de weinige momenten dat ze wat aan de jongeren kunnen teruggeven. Voor Ryeteri Merite en Nathan Castillo, beiden 12 jaar oud, is het een onvergetelijke ervaring om hun helden te ontmoeten.

In de ‘dugout’ van het Tio Daou Bòlpark ontmoetten Ryeteri en Nathan Diegomar Markwell en Ozzie Albies, waar ze foto’s maakten met hun helden en tips vroegen om zelf beter te leren spelen.

Jongeren
Nathan wil weten hoe Diegomar zijn ballen het beste kan werpen. “Jullie zijn nog jong dus ik raad jullie aan aan jullie Fastball en Change Up te werken, twee ballen die jullie het meest moeten oefenen zonder dat dit jullie elleboog en schouder beschadigt”, zegt Markwell (36). De jongeren doen al jaren mee aan de honkbalweek, en komen elk jaar weer terug omdat ze heel veel leren van de clinics. “Ik doe al twee jaar mee”, zegt Nathan, “en ik kom al drie jaar”, voegt Ryjeteri daar aan toe.

Behalve Albies en Markwell deden verschillende andere spelers mee die in de internationale honkbaltop uitblinken zoals Didi Gregorius, de broers Jonathan en Sharlon Schoop, Jurickson en Juremi Profar, Shairon Martis, Kevin Kelly, Sherman Lacrus, Denzel Richardson, Kevin Moeskiet, Kalian Sams, Carlton Daal, Darren Seferina, Hainley Statia en Chris Garcia.

Juremy Profar, winnaar Derby - foto: Deya Mensche

Juraimy Profar, winnaar Derby – foto: Deya Mensche

Voor de Top Homerun Derby was er een vriendschappelijke wedstrijd tussen de professionals en lokalen die lieten zien wat ze konden. Maar het was Juremi Profar, honkballer van de High Desert Mavericks, die bewees dat hij de absolute koning van de homeruns is tijdens van de Curaçao Baseball Week 2016.

Workshops
Tijdens de vierde editie hebben de honkbalsterren diverse clinics aan de kinderen van de Little League gegeven en de coaches kregen workshops van onder andere Jerry Weinstein van de Colorado Rockies en John Vodenlich van de ISG, internationale sportexperts. Geleid door Hensley Meulens en Ben Thijssen, begon de week van de sport met een inspirerend diner waar de short stop van de New York Yankees, Didi Gregorius, de internationale ster van de atletiek, Churandy Martina, en de winnaar van diverse Grammy’s, Pernell Saturnino, vertelden over hun weg naar internationaal succes.

Ozzie Albies (midden) - foto: Deya Mensche

Ozzie Albies (midden) – foto: Deya Mensche

Nathan is één van de twaalf jongeren die geselecteerd is om volgend jaar deel te nemen aan een clinic in Miami. “Ik ben heel blij”, zegt Nathan met een glimlach. Albies (19) van de Braves, raadt Nathan aan goed op te letten wat er op het veld gebeurt, vooral in Miami, en om altijd op de positieve dingen te letten die gebeuren om zo het spel te spelen zoals het hoort.

“Ik denk ook dat ik ver kan komen met honkbal”, zegt Nathan zelfverzekerd. “Mijn spel wordt elke dag beter.”

Door Deya Mensche