WILLEMSTAD – Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is in gesprek met lokale banken om ervoor te zorgen dat studenten op Curaçao, Aruba en Sint Maarten hun studieschuld kunnen terugbetalen in eigen valuta.

Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius kon al worden afgelost via een lokale rekening bij de Maduro en Curiel’s Bank (MCB). In 2013 startte DUO met succes een pilot op de BES-eilanden. Ex-studenten konden via een lokale MCB-rekening hun studieschulden aflossen zonder internationale transactiekosten te maken. DUO bood de ex-studenten deze mogelijkheid opnieuw aan in 2015.

Zowel Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) als DUO waren aanwezig op de studiebeurs in het WTC om voorlichting te geven over het terugbetalen van studieschulden. Naast Curaçao is DUO ook op Aruba, Sint Maarten en Bonaire geweest deze maand.

SSC heeft ook een speciale regeling waar studenten tot maximaal een korting van 20 procent kunnen krijgen, indien zij alles in één keer terugbetalen. Aangepaste betalingsregelingen zijn ook mogelijk.

Initiatief
DUO heeft de laatste jaren, en nu nog steeds, de uitdaging om contact te houden met voormalige studenten omtrent hun studieschuld. Daarom adviseren ze studenten op de eilanden om op de hoogte blijven via de website, de facebookpagina en vooral om zelf initiatief te nemen.

Door Sharelly Emanuelson