Minister Ronald Plasterk (links) met Minister President William Marlin. Foto Today / Leo Brown

Minister Ronald Plasterk (links) met Minister President William Marlin – foto: Today / Leo Brown

DEN HAAG – De Nederlandse regering heeft Frankrijk aangesproken op de uitlatingen van prefect Anne Laubies. Zij heeft afgelopen week gezegd dat Oyster Pond behoort tot het Franse en niet het Nederlandse deel van Sint Maarten.

Dat was tegen het zere been van de regering van Sint Maarten. Premier William Marlin sprak van Franse ‘agressie’ en het parlement nam een motie aan van Silveria Jacobs. Die roept de Nederlandse regering op om hun Franse collega’s op de inmenging aan te spreken.

“Wij hebben Frankrijk aangesproken op de kwestie. Dit gesprek is gaande en daarin trekken we nauw op met Sint Maarten”, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten in een verklaring.

Eerder werd de eigenaar van een restaurant en een jachthaven in Oyster Pond gearresteerd door de Franse politie vanwege belastingontduiking en het illegaal verbouwen van de jachthaven. De eigenaar betaalt echter belasting aan de Nederlandse kant en had ook een bouwvergunning van Nederlandse kant.

Door Pieter Hofmann