ORANJESTAD – Oud-minister van Financiën Juan David Yrausquin en Cedrick Tilma zijn de twee kandidaten die de Arubaanse ministerraad overweegt als nieuwe gevolmachtigde minister van Aruba in Den Haag.

Dit bevestigt premier Mike Eman. De premier zegt momenteel in gesprek te zijn met de rest van de ministerraad en met de fractie van zijn partij AVP, om te kijken welke van de twee kandidaten het meeste draagvlak geniet. Huidig gevolmachtigd minister Alfonso Boekhoudt is benoemd tot gouverneur.

Het meest opvallend is de naam van Juan David Yrausquin. Hij verliet niet alleen vroegtijdig zijn post van minister van Financiën in 2014 na de begrotingscrisis die leidde tot de hongerstaking van premier Eman, maar ook de gelederen van de AVP. Hierna vertrok hij naar New York om te studeren.

Cedrick Tilma is jurist woonachtig in Brussel, en vertegenwoordigt Aruba bij de Europese Unie.

Door Ariën Rasmijn