foto: Aimed Ayibi, Live 99.9 fm

De verdachte werd in deze woning aangetroffen – foto: Aimed Ayubi, Live 99.9 fm

KRALENDIJK – In het onderzoek naar de moord op Ferry Bakx heeft de politie donderdagochtend vroeg opnieuw een man aangehouden. Na een anonieme tip werd een inval gedaan in een woning aan de Kaya Gloria in Antriol.

Daar trof de politie, bijgestaan door het arrestatieteam van de politie Curaçao, een man die voldeed aan het signalement dat eerder deze week werd verspreid: een verdachte van Venezolaanse komaf, met als vermoedelijke roepnaam ‘Kike’. De man die is aangehouden heeft als initialen J.E.E.P.

Bij de inval werden ook drie andere personen aangehouden. Onder hen een man die al langer werd gezocht vanwege een ernstig geweldsmisdrijf, en twee vrouwen. Zij zouden de beide mannen geholpen hebben om uit handen van de politie te blijven.

Hulp defensie
Ook defensie verleende deze week assistentie in het onderzoek. Militairen, die afgelopen maandag arriveerden met het marineschip De Pelikaan, doorzochten moeilijk begaanbaar terrein. Daarbij werden meerdere vuurwapens gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of die wapens vorige maand zijn gebruikt bij de overval op de villa in Sabadeco, waarbij Ferry Bakx het leven verloor.

Door Janita Monna