Marilyn Moses | Foto: Dick Drayer

Marilyn Moses gaat voor magenta | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Movementu Progresivo is het antwoord van Marilyn Moses op vier jaar bezuinigingsbeleid ‘zonder oog voor de mens’. Op 6 november 2015 stapte Moses uit PAIS, omdat die partij door wilde gaan met de broekriem aanhalen, terwijl de economie voor het zoveelste jaar aan het krimpen was. “Er is een grens aan wat je de bevolking aan kan doen.”

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 13 Movementu Kousa Promé

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 13 Movementu Progresivo

Movementu Progresivo heeft geen partijfinancierders, alles komt uit eigen zak. “Ze mogen wel komen, als ze tenminste gaan voor Curaçao en niet hun eigen belang. Trouwens als ze het voor het eiland doen, krijgen ze veel meer terug.”

Marilyn Moses over haar partij

“Deze verkiezing is een ‘no option election’, vandaar dat wij de kans krijgen. Mensen zijn de politiek beu. Oude wijn in nieuwe zakken. Maar de status quo van nu is geen optie. Zelfde partijen, zelfde financierders geeft hetzelfde resultaat. De oude partijen gaan het niet doen en de kiezer wil anders.”

Pilaren
De missie van de partij van Moses is om in vrede, harmonie en welvaart het gezin stabiliteit te geven om te ontwikkelen. “We zijn een christen-democratische partij. De basis is Gods woord.”

Een van de belangrijkste aandachtspunten voor Movementu Progresivo is de economie. “Die mag niet meer stagneren door overheidsbeleid. De economie moet juist gestimuleerd worden, innovaties gesteund. Dus aandacht voor toerisme en kleine bedrijven en aandacht voor de mens; zorgen dat je een bedrijf kan starten.”

Gezondheid
In de visie van Moses, moeten onderwijs en gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. “Dus ook voor de onderkant van de samenleving. Juist die mensen hebben ons nodig. Bovendien willen we inzetten op betere scholing om een duurzame economie te realiseren.”

“Gezondheidszorg is ook zorgen dat mensen die gezond zijn en gezond blijven. Daarom investeren in preventie. Aanpak obesitas kan door sporten te faciliteren. We zijn een gezellig eiland dus investeren in goede voorzieningen, bijvoorbeeld langs de kust. Daar lopen veel mensen, dus daar kun je snel resultaat halen.”

Door Dick Drayer