Foto: Dick Drayer

Marilyn Passial (r) zit naast René Rosalia | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD -“Ik ken de filosofie van partijleider René Rosalia nog voordat de partij Kouse Promé werd opgericht. Ik ken hem al veertig jaar.” Marilyn Passial is oud-docent en voor de partij op campagne in Tera Kòrá.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 12 Movementu Kousa Promé

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 12 Movementu Kousa Promé

Ze is gepensioneerd, maar geeft  nog altijd les – parttime – op de IFE, de school voor verpleegkundigen. Daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf en geeft trainingen voor speciale groepen: ouderen, jongeren en werknemers van bedrijven die zich persoonlijk willen ontwikkelen. “Ik leerde René kennen via een theaterproject. Hij viel op door zijn analytisch denkvermogen en geduld. Ik kwam als docent veel in verschillende buurten op Curaçao en wist hoe moeilijk mensen het hadden.”

Politici kwamen dan de wijk binnen, vertelt Passial. “Ze beloofden van alles en als de verkiezingen voorbij waren, hoorde je niets meer van ze. Nu veertig jaar later kom ik weer in de wijken en merk op dat er nog steeds niets is veranderd. Het is hetzelfde, of erger: het is zelfs slechter geworden!”

“Omdat ik René goed ken en geloof in zijn filosofie, weet ik dat verandering alleen maar kan door bewustwording. Daar wil ik aan meewerken.”

Akademia Popular
Passial gaat in 2014 lessen volgen bij de Akademia Popular Errol Scoop, die is opgericht door René Rosalia en die de basis vormt voor het  ideologisch fundament van de partij Kousa Promé.

“De partij zet de mens centraal. Dat is belangrijk, dat heb ik in mijn werk met kinderen ook altijd gedaan. Iedereen is gelijkwaardig en moet dezelfde kansen hebben. Daar staat Kousa Promé voor. Als je dat niet voor elkaar krijgt, worden de rijken rijker en de armen armer en dat is niet de bedoeling.”

Door Dick Drayer