Partijleider Amparo dos Santos temidden van sympathisanten - foto: José Manuel Dias

Partijleider Amparo dos Santos temidden van sympathisanten – foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – De nodige omstandigheden scheppen zodat lokale investeringen plaats kunnen vinden, is één van de prioriteiten bij de partij Kòrsou di Nos Tur, onder het leiderschap van de bekende ondernemer Amparo dos Santos. “Wij gaan lokale investeerders benaderen om in onze economie te investeren en zo meer werkgelegenheid te creëren. Ter stimulering hiervan hoeven lokale investeerders de eerste vijf jaren geen winstbelasting te betalen.” Dat geeft Dos Santos te kennen.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 11 Un Korsou Hustu

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 11 Kòrsou di Nos Tur

Hiermee wil de partij, die opkomt voor de minderbedeelden, het vertrouwen herstellen onder lokale investeerders om zo de ontwikkeling van de economie nieuw leven in te blazen. Voor Dos Santos is de ideologie van de partij heel eenvoudig: “afrekenen met de armoede in dit land en ervoor zorgen dat iedereen waardig leeft”.

Deze politieke organisatie werd iets meer dan twee jaren geleden opgericht, maar werd officieel op 28 februari dit jaar aan de gemeenschap voorgesteld. De officiële kleur van Kòrsou di Nos Tur is zilver en de partij is de vijfde op de lijst van de partijen die meedoen aan de verkiezingen van 30 september aanstaande.

Terugkrijgen
Het doel van de partij is om politieke beslissingen te beïnvloeden ten gunste van de gemarginaliseerde klasse in de samenleving. “Met Amparo krijg je een regering die niet afpakt maar geeft. Alles wat de bevolking kwijt is geraakt, gaat het terugkrijgen”, garandeert Dos Santos. Als eerste prioriteit gaat Kòrsou di Nos Tur de pensioenleeftijd terugdraaien naar zestig jaar terwijl de AOV-uitkering verhoogd zal worden tot duizend gulden per maand.

Alle wateraansluitingen met Aqualectra, die nu afgesloten zijn, zullen opnieuw worden geopend en er zullen meters komen voor het vooraf betalen van water. Met dit systeem verhelpt Dos Santos het probleem van achterstallige schulden voor water.

Fleswater
De partij zal ook de prijs van water voor huishoudens verlagen want ‘de kwaliteit van het water is niet goed voor je gezondheid’. “Het water dat jouw huis bereikt, is niet alleen duur, maar het zet je ook aan het dyaliseren. Als het honderd gulden was dat je voor water betaalde, verlagen wij dat tot 25 gulden en je kunt van de resterende 75 gulden fleswater kopen”, zegt Dos Santos.

Door José Manuel Dias