Bijeenkomst bij het hoofdkantoor van

Bijeenkomst bij het hoofdkantoor van Kòrsou di Nos Tur – foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – “Ik heb besloten om Kòrsou di Nos Tur te ondersteunen omdat het een nieuwe partij is en ik een goed gevoel erover heb dat zij Curaçao gaan verbeteren.” Dit zegt Sandra, die de wekelijkse vergadering op woensdagavond van de partij bezoekt bij het hoofdkwartier in de 77 Shopping Mall. Het hoge aantal dropouts, de stijgende criminaliteit en de kosten voor levensonderhoud die blijven stijgen, zijn enkele van de problemen die Sandra graag opgelost ziet door de partij van Amparo dos Santos.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 11 Un Korsou Hustu

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 11 Kòrsou di Nos Tu

De belofte om de pensioenleeftijd terug te brengen tot 60 jaar en de AOV-uitkering te verhogen tot 1000 gulden per maand, is wat Frensel het meest interesseert op dit moment. “Wachten totdat ik vijfenzestig ben, is te lang”, vindt hij.

Vertrouwen
“Amparo doet mij denken aan wijlen George Hueck. Als hij je zegt dat je deze stoel krijgt, dan kun je erop rekenen dat je die krijgt.” Dat is wat André bewondert aan Dos Santos en daarom vertrouwt hij alles wat Dos Santos zegt te gaan doen.

Elvis vertrouwt deze partij omdat hij gelooft in de zaak waar Amparo voor vecht. “Wij kunnen niet verder leven in een situatie waarin de rijke rijker wordt en de arme dagelijks armer wordt”, stelt Elvis.

Werkloze jongeren
Voor de 22-jarige Aldrin is het enige waarop de partij zich moet focussen de kwestie van jongeren zonder werk. Aldrin kent veel jongeren die op dit moment thuis zonder werk zitten omdat zij niet serieus worden genomen wanneer zij solliciteren. “Ze zeggen heel mooi dat ze je zullen opbellen, maar je hoort daarna niets meer van ze en je zit vele maanden werkloos thuis”, betreurt Aldrin.

Manuel kent Dos Santos sinds zijn dienstijd bij de Curaçao Ports Authority (CPA) en herkent in hem menselijke waarden en de wil om anderen, die in nood zijn, te helpen. “Als president-commissaris van de CPA heeft Amparo er ook voor gezorgd dat meer cruiseschepen Curaçao zijn gaan bezoeken, waardoor ons toerisme is gegroeid”, zegt hij.

Door José Manuel Dias